Înapoi la studii de cazÎnapoi la studii de caz|Project management training


Project management training

Client:

Provocarea

Coca-Cola Hellenic este una dintre cele mai mari companii de imbuteliere a produselor The Coca-Cola Company, cu vanzari de aproximativ 2 miliarde de navete.

Compania Coca-Cola HBC Romania, membra a Grupului Coca-Cola Hellenic, este lider pe piata bauturilor non-alcoolice din Romania, asigurand imbutelierea, distributia, vanzarea si marketing-ul operational pentru produsele Coca-Cola. Compania are 1.900 de angajati si peste 70.000 de clienti in Romania, operând fabrici in Ploiesti, Timisoara si Dorna.

În anul 2008, Coca Cola HBC a demarat un proces de selecție a unui furnizor de instruire în domeniul managementului de proiect care să poată construi un portofoliu de cursuri personalizate pentru personalul companiei, atât la nivel excutiv cât și managerial.

Soluţia PMSolutions

PMSolutions a înțeles nevoile de dezvoltare ale personalului Coca Cola HBC în domeniul managementului de proiect și a dezvoltat un portofoliu de 4 cursuri care să acopere necesarul de instruire atât pentru personalul aflat la început de carieră, cât și pentru angajații cu experiență. De asemenea, curicula cursurilor a fost astfel gândită încât să furnizeze informații și instrumente de lucru utile atât personalului de execuție care îndeplinește sarcini în cadrul unei echipe de proiect, cât și managerilor de proiect și coordonatorilor de portofolii de proiecte. Astfel, au fost construite 3 cursuri care să acopere aria de cunoștințe de bază, generale și specifice în domeniul managementului de proiect:

  • Project management basics
  • Project management fundamentals
  • Managing complex projects

Un alt aspect care a rezultat în urma discuțiilor cu reprezentanții clientului a fost dorința acestora de a dezvolta o metodologie unitară de pregătire și de documentare a Business Case-urilor pentru proiectele de investiții ale companiei. Răspunzând acestei nevoi, PMSolutions a dezvoltat o metodologie personalizată de documentare a unui Business Case și a propus derularea unor workshop-uri de prezentare a metodologie către responsabilii de investiții din partea liniilor de business ale companiei.