Înapoi la Project Management BasicsÎnapoi la Project Management Basics|Project Management Basics

Project Management Basics

Descriere generală

Cursul îşi propune introducerea conceptelor de bază de Management de Proiect, pentru a permite participanţilor să înţeleagă structura şi funcţionalitatea unui proiect.

Audienţă

Cursul se adresează persoanelor care nu au o pregătire formală în domeniul Managementului de Proiect şi care trebuie să preia diverse roluri în cadrul unei echipe de proiect.

Urmarea acestui curs este o condiţie pentru participarea ulterioară la alte module de pregătire în domeniul managementului de proiect.

Obiective

La sfârşitul acestui curs, participanţii vor putea realiza:

  • Identificarea caracterisitcilor şi resurselor unui proiect tipic
  • Planificarea şi controlul implemetării proiectului
  • Descrierea pricipalelor faze ale proceselor de Planificare, Monitorizare şi Control din cadrul unui proiect
  • Prezentarea avantajelor unei abordări structurate în ceea ce priveşte coordonarea problemelor, şedinţele de proiect, raportarea şi managementul riscului

Competenţe dobândite

Prin participarea la acest curs, participanţii vor acumula noţiuni de bază de management de proiect: planificare, monitorizare şi control.

Cunoştinţe necesare

Participarea la acest curs nu presupune cunoştinţe prealabile speciale.

Structura cursului şi durata

Acest curs introductiv durează 2,5 zile, permiţând participanţilor să se familiarizeze cu noţiunile de bază de Management de Proiect. Multe dintre subiectele discutate vor fi însoţite de exemple practice şi exerciţii, care să permită participanţilor să utilizeze teoria într-un proiect real.