Opinia Consultantului

Cum definim misiunea unui proiect?
În multe situații, persoanele implicate în derularea unui proiect spun: „știm ce avem de făcut“, fără a avea însă și o evaluare completă a tuturor aspectelor care definesc proiectul. Acest lucru face ca, încă de la început, șansele de reușită ale proiectului să fie substanțial diminuate.
21.05.2012 // 215 kB
Managementul proiectelor finanțate din fonduri europene. Servicii sub marca PMSolutions.
Investiți în servicii de consultanță de calitate și oferiți proiectelor dumneavoastră o șansă reală de a se transforma în realitate. Noi vă vom ajuta.
17.04.2012 // 137 kB
Care este responsabilitatea unui furnizor după finalizarea implementării?
Mulţi clienţi pentru care am lucrat în ultimii ani şi care au implementat sisteme informatice au o reală problemă în gestionarea etapei post-implementare a proiectului, datorită unei definiri contractuale deficitare a obligaţiilor furnizorului în această etapă. Am întâlnit această situaţie în aproape toate implementările de „sisteme informatice integrate“, iar neînţelegerile care pot apărea ca urmare a interpretărilor diferite între furnizor şi beneficiar cu privire la obligațiile post-implementare duc deseori la situații conflictuale care au, implicit, un impact negativ asupra utilizatorilor finali, datorită nerespectării SLA-urilor.
17.03.2012 // 93 kB
PMSolutions, consultanţa ca meserie. Performanţă prin project management
În ultimii ani, PMSolutions a fost o prezenţă constantă în paginile Market Watch, prin intermediul rubricii Opinia Consultantului. În acest număr, stăm de vorbă cu câţiva dintre consultanţii PMSolutions pentru a descoperi modul în care se vede piaţa locală de consultanţă din perspectiva uneia dintre cele mai active firme din domeniu.
21.12.2011 // 215 kB
Sistemele informatice şi procesele de afaceri. Adaptarea aplicaţiilor informatice la procesele de lucru sau schimbarea modului de lucru?
Orice implementare majoră a unui sistem informatic care cuprinde aplicaţii software pentru automatizarea proceselor de lucru trece printr-o etapă de analiză, în cadrul căreia se analizează modul de lucru al organizaţiei în scopul configurării aplicaţiilor software la specificul respectivei organizaţii. Din punctul de vedere al modului în care se realizează analiza proceselor de lucru, se pot diferenţia două abordări care depind de tipul aplicaţiilor software care se implementează: 1. Implementarea unor aplicaţii “off the shelf” (sau COTS = Commercial Off The Shelf) 2. Implementarea unor aplicaţii dezvoltate la cerere
29.11.2011 // 63 kB